Vacature Begeleider

Begeleider in Maassluis

Persoonlijk begeleider voor mensen met autisme (m/v)

Hoe begeleid je jongeren en volwassenen met autisme, met een normale tot hoge intelligentie, op een manier waardoor ze de volgende stap in hun ontwikkeling kunnen zetten? Hoe zorg je ervoor dat ze weer zelfvertrouwen opbouwen? Hoe activeer je ze?

Dit zijn allemaal vragen waar jij, samen met een team van collega professionals, naar op zoek gaat, volledig op maat en afgestemd op het individu. Maatwerk dus!

Want, wie zijn wij?

Stichting Maatwerk Autisme begeleidt mensen met autisme (jong en oud) in de persoonlijke ontwikkeling. Maatwerk Autisme is een ontwikkelingsgerichte dagbesteding waar onder begeleiding activiteiten ondernomen kunnen worden die gericht zijn op zowel het behoud van vaardigheden, zelfstandigheid en zelfredzaamheid of het verder ontwikkelen daarvan. Dit kan op zowel educatief gebied als op het gebied van levensloopontwikkeling.

Om deze ontwikkeling te ondersteunen bieden we verschillende activiteiten aan. Zo beschikken we over een houtwerkplaats, een moestuin en een sportruimte.

Ontwikkelingsgericht betekent ook dat we voor jongeren die uit het schoolsysteem vallen, zoeken naar laagdrempelige mogelijkheden op educatief gebied, passend bij het individu en rekening houdend met de belastbaarheid. Voor volwassenen zijn dezelfde faciliteiten beschikbaar en onderzoeken we samen met de mediënt naar de ontwikkelingsmogelijkheden op andere vlakken.

Mediënt!

Bij Maatwerk Autisme spreken we niet van cliënt, maar van mediënt. Dat is een samenvoeging van cliënt en medewerker. Hiermee willen we hen het gevoel geven dat zij net zo goed een bijdrage (kunnen) leveren aan de maatschappij.

De ervaring leert dat mediënten vaak school-en werktrauma's hebben opgelopen en het vertrouwen in zichzelf en de maatschappij verloren zijn. Bij Stichting Maatwerk Autisme proberen we allereerst dit vertrouwen weer op te bouwen en samen op een laagdrempelige manier te zoeken naar mogelijkheden voor de toekomst.

Wat ga je doen?

Je gaat op dagelijkse basis mensen met autisme begeleiden bij hun ontwikkeling op allerlei gebieden.

Je probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de interesses van de mediënt en deze waar mogelijk in te zetten om verder te kunnen ontwikkelen. Daarbij werk je tegelijkertijd aan het zelfvertrouwen en zet je in op het activeren en motiveren van de mediënt. Voor de één betekent dit dat je ondersteunt in educatieve activiteiten, voor de ander dat je samen met de mediënt deelneemt aan activiteiten, die wij bieden en met weer een ander onderzoek je de mogelijkheden om ergens betaald of op vrijwillige basis aan de slag te gaan.

Dit alles doe je aan de hand van het door jou opgestelde begeleidingsplan. Om tot dit begeleidingsplan te komen, overleg je met de mediënt, de netwerken van je mediënt en je collega's.

Neem dan ook een kijkje op www.maatwerkautisme.nl.

Wat neem je mee?

 • Creativiteit en flexibiliteit - Je bent in staat om in te spelen op de behoeften van onze mediënten om ze te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling op allerlei gebieden.
 • Communicatieve vaardigheden - Je kunt verduidelijken, visualiseren, motiveren en activeren. Je treedt regelmatig in contact met ouders, collega's, gemeenten en samenwerkende organisaties om de ontwikkeling van jouw mediënten te bespreken en zo nodig de begeleiding hiervoor bij te stellen.
 • Betrokkenheid en levenservaring - we zoeken iemand die ervaring heeft in het begeleiden van mensen met autisme en/of affiniteit heeft met de doelgroep.
 • HBO Social Work of SPH.
 • SKJ-registratie op zak of mee aan de slag.
 • Een achtergrond in het (speciaal) onderwijs is een pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract voor 28-35 uur per week bij Maatwerk Autisme in FWG 40-45 (CAO VVT) (min. € 2.268 - max € 3.471) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, gebruik van laptop en telefoon, fietsplan)
 • Werken in een klein, veelzijdig en gedreven team.

Waar wacht je nog op?

Zie je jezelf werken in onze Maatwerk-organisatie?
Schrijf dan een heldere motivatiebrief en stuur deze samen met je cv naar . Je reactie ontvangen we graag.

Contact

St. Maatwerk Autisme


Bezoekadres:
Noordzee 10D
3144 DB Maassluis

Locatie Thames:
Thames 9
3144 DG Maassluis

Maatwerk is altijd op zoek naar nuttige activiteiten voor haar mediënten.

Functie:begeleider
Startdatum:20-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2268 – 3471
Uren per week:28 – 35

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Maatwerk Autisme via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Begeleider Stichting Maatwerk Autisme 20-04-2024

Bekijk ook andere vacatures