Vacature Beleidsmedewerker WMO - Beleidsmedewerker WMO

Beleidsmedewerker WMO - Beleidsmedewerker WMO in Maassluis

Menu

Stap in de dynamische wereld van Maassluis, een stad met een karakteristieke charme en een groeiende ambitie. Met 35.000 inwoners, en een sterke drive om door te groeien naar 40.000, is Maassluis een stad vol mogelijkheden. Hier omarmen we de toekomst met duurzame ontwikkelingen, terwijl we ons historische erfgoed koesteren.

Het hart van Maassluis klopt in onze 275 toegewijde medewerkers, die samenwerken onder het motto: 'Samen zijn wij Maassluis: investeren in een duurzame toekomst.'' Onze kernwaarden zijn de sleutel tot ons succes: we zijn ondernemend, we experimenteren, we leggen verbindingen, we nemen eigenaarschap, we reflecteren en we werken samen.

Met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ondersteunt de gemeente inwoners met algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Wil jij bijdragen aan het zelfstandig wonen en deelname van onze inwoners in onze stad Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!

Voor cluster Stad zijn wij voor het team op zoek naar een:
Beleidsmedewerker Wmo
32 uur per week

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker Wmo ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid op het gebied van de Wmo. Je bent namens de gemeente de accounthouder voor Rogplus en werkt hierin samen met collega's, Rogplus, het wijkteam Vraagraak, zorgaanbieders, cliënten en hun vertegenwoordigers.

 • Je bent verantwoordelijk voor de integrale aansturing van de Wmo binnen het . Je zorgt voor de samenwerking en verbinding met andere beleidsvelden, met de collega-accountmanagers van Vlaardingen en Schiedam en met de uitvoering;
 • Je denkt naast lokaal ook regionaal mee in MVS verband en zoekt verbinding op inhoud en op organisatorische en politieke belangen;
 • Je bent aanspreekpunt voor Rogplus en adviseert bestuur en management gevraagd en ongevraagd over deze Gemeenschappelijke regeling;
 • Je bereidt de verschillende bestuurlijke overleggen voor en zorgt voor een gedegen advies richting de wethouder;
 • Je bent in nauwe samenwerking met je collega van financiën medeverantwoordelijk voor de opgestelde begroting van RogPlus en zorgt voor advisering op en het doorgeleiden van P&C stukken vanuit Rogplus naar ons college en raad.

Het team
Je maakt deel uit van een inspirerend, leergierig, gedreven, creatief en samenwerkend team binnen het , dat ook zeker gezellig is. Samen werk je aan alle beleidsterreinen binnen het , waaronder kunst en cultuur, sport en onderwijs. De gemeenschappelijke regeling Rogplus verzorgt namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de uitvoering van de Wmo en vormt hierin onze meest essentiële partner.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een beleidsmedewerker met affiniteit voor de Wmo en het , die in staat is om ontwikkelingen in het werkveld te volgen en proactief te handelen. Je beschikt over competenties die aansluiten bij een politiek-bestuurlijke context: resultaatgericht, communicatief vaardig, verbindend, sensitief en creatief. Daarnaast ben je in het bezit van minimaal een hbo-diploma.

Daarnaast ben je communicatief sterk, beschik je over de vereiste kennis en ervaring, en ben je flexibel. Tevens ben je vaardig in het vertalen van strategische plannen naar concrete acties.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende een betekenisvolle werkomgeving waarin jij impact kunt maken op de levenskwaliteit van de inwoners van Maasluis. Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.247,- bruto (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van ervaring is inschaling in de aanloopschaal (9) mogelijk.

Met ingang van 1 oktober 2024 wordt een salarisverhoging van 1,25% doorgevoerd op basis van de CAO gemeenten 2024 -2025.

Naast het salaris bieden we:

 • Een maandelijkse opbouw van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 187 uur) of uitruil woon-/werk kilometers. Het bedrag periodiek uit laten betalen kan ook;
 • 144 wettelijke + 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar (als je fulltime werkt);
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen online werken en werken vanuit kantoor. Dat betekent minder reistijd en reizen. Eén en ander is afhankelijk van de functie en natuurlijk jouw eigen wensen en behoeftes;
 • Thuiswerk vergoeding van € 3,- per thuiswerkdag;
 • Een thuiswerkplek vergoeding van maximaal € 750,-;
 • Een stoelmasseur die onder werktijd zorgt voor jouw ontspanning;
 • Wekelijks vers fruit;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes, BBQ's of sport- en spelmiddagen organiseert.

Het stadhuis ligt naast het winkelcentrum De Koningshoek en is goed te bereiken per metro, fiets of auto. Vanaf de A20 is het stadhuis ook snel en goed te bereiken met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Zie jij jezelf als de ideale kandidaat voor de functie van Beleidsmedewerker Wmo en werk je graag in een organisatie waar een hoop te doen is en waar je helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Wij nodigen je uit om te solliciteren en ons te overtuigen van jouw unieke talenten.

In lijn met ons beleid voor integriteit is het overleggen van een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) een vereiste stap in onze sollicitatieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans Krämer, teammanager . Informatie over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Maria Tavares, HR-adviseur. Deze personen zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis: 14010.Functie:beleidsmedewerker wmo
Startdatum:30-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Beleidsmedewerker WMO – Beleidsmedewerker WMO Gemeente Maassluis 30-05-2024

Bekijk ook andere vacatures