Vacature Bootsman

Bootsman in Hoek van Holland

Bootsman

Hoek van Holland

Heb je ervaring met werken op zee en ben je toe aan een nieuw avontuur? Bij Stena Line is geen dag hetzelfde als bootsman aan boord van onze prachtige schepen! Als Bootsman op ons schip ben je naast een essentieel onderdeel van ons dekteam, ook een leider die het voortouw neemt in het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden en onderhoud. Je stuurt een team van 11 matrozen en een assistent bootsman aan, waarbij je niet alleen het werk verdeelt, maar ook toezicht houdt op de uitvoering ervan.

Met jouw kennis van het Planned Maintenance System onderhoudssysteem en het SMS (Ship Management System) zorg je ervoor dat het schip altijd in topconditie verkeert. Van gepland onderhoud tot dagelijkse operationele taken zoals aan- en afmeren en laden en lossen, jij bent de drijvende kracht achter een soepel verlopende dekoperatie. Als lid van de Veiligheidscommissie aan boord ben je tevens verantwoordelijk voor het bevorderen van een cultuur van veiligheid en gezondheid onder jouw teamleden. Klaar om met ons de golven te trotseren?

Een aantal verantwoordelijkheden:

 • Gepland en algemeen onderhoud aan dek waaronder smeren, verven en schoonmaakwerkzaamheden, en assisteert in onderhoud aan brandblus-, veiligheids- en reddingsmiddelen;
 • De dagelijkse operationele werkzaamheden waaronder het aan- en afmeren, laden en lossen en begeleiden van auto's, vrachtwagens en onbegeleide trailers, vastzetten en losgooien van sjorringen voor de lading;
 • Is verantwoordelijk voor het uitgeven en bijhouden van dek stores;
 • Onderdeel van de Veiligheidscommissie aan boord;
 • Werkt volgens de Bedrijf Veiligheids-, gezondheids-, en Milieu procedures en motiveert zijn mensen te werken met veiligheidsbesef.

Wat ga je beleven aan boord van Stena Line?
Bij Stena Line geloven we dat alles met elkaar verbonden is. Door mensen en goederen samen te brengen, stellen we bedrijven en samenlevingen in staat om te groeien. Als je in het verleden op zee hebt gewerkt, dan weet je hoe bijzonder het is, dat het team al snel als een tweede familie wordt. Wanneer je aan het varen bent woon je aan boord in een van onze bemanningshutten, er is een fitnessruimte en voldoende ruimte om te ontspannen, plezier te hebben en rond te hangen met jouw collega's. We hopen dat je de baan ziet als een kans om te groeien en te ontwikkelen, en een ervaring die hopelijk deuren naar de toekomst zal openen. Hierbij gebruik makend van al je huidige vaardigheden en het verwerven van vitale nieuwe. Samen met je hechte team heb je de verantwoordelijkheid om de reis spannend en comfortabel te maken, zowel voor onze gasten als voor je collega's. The journey starts with us!

Wie ben jij?
Bij Stena Line is je persoonlijkheid net zo belangrijk als hoe goed je bent in wat je doet. In onze medewerkers zien we graag inzet van initiatief, creativiteit en enthousiasme binnen alle aspecten van hun functie. Je vermogen om een consistent hoge standaard van dienstverlening te bieden is natuurlijk belangrijk, maar dat geldt ook voor passie voor de rol waarin je wordt geplaatst.
Al onze medewerkers hebben de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze passagiers en hun eigen veiligheid aan boord. Als zodanig is het een vereiste dat je in goede fysieke en mentale gezondheid moet zijn en een vloeiende beheersing van in ieder geval de Nederlandse en Engelse taal is essentieel. Werken aan boord betekent automatisch dat je wordt opgeleid voor alle soorten veiligheids- en crowdmanagementtaken.

Verder heb je / ben je:

 • VMBO/MBO Opleiding matroos;
 • In bezit van de vereiste STCW certificaten voor Ropax schepen of bereid deze op korte termijn te behalen;
 • Een gemotiveerde, flexibele en initiatiefrijke opstelling, hands-on mentaliteit, probleemoplossend vermogen en je bent in staat om zowel in een team als ook zelfstandig te werken;
 • Ervaring in scheepvaart en leidinggeven
 • Bij voorkeur in het bezit van Vaarbevoegdheidsbewijs STCW II/4 Rating forming part of a navigational watch
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
 • Een goed besef van veiligheid en regelgeving.

Wat hebben wij te bieden?
Een interessante en uitdagende functie waarbij collegialiteit, flexibiliteit en hard werken samengaan en aanvullend:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een all-in gage conform CAO Zeevarenden tussen Stena Line BV en Nautilus Int. tussen de €3.854,46 en €4.578,97;
 • Een uitstekend vaar- en verlofschema (1 week op / 1 week af);
 • 5 weken vakantie in totaal (één keer 3 weken en één keer 2 weken vakantie per kalenderjaar);
 • Een uitdagende werkomgeving in een gezellig team!
 • Opleidingsmogelijkheden;

Geïnteresseerd?
Upload dan vóór 2 juni 2024 je CV via de 'apply' button op deze website.

Voor meer informatie of vragen over deze vacature kun je contact opnemen met .

Functie:bootsman
Startdatum:13-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:VMBO/MAVO
Contracttype:Vast
Salaris:3854 – 4578
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stena Line via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Bootsman Stena Line 13-05-2024

Bekijk ook andere vacatures