Vacature Combinatiefunctionaris

Combinatiefunctionaris in Rockanje

Help jij mee om mensen op eigen wijze ouder te laten worden in onze mooie regio? 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van: 

Combinatiefunctionaris Ouderen

24 uur per week

Preventie, voorlichting, zingeving en participatie spelen een belangrijke rol bij het vitaal ouder worden. Voorne aan Zee vergrijst de komende jaren sterk. Ouderen wonen langer zelfstandig thuis en zullen zich daar ook op moeten voorbereiden. De Combinatiefunctionaris Ouderen kan ouderen hier bij ondersteunen.

Wat ga je doen?

De werkzaamheden van de Combinatiefunctionaris Ouderen richten zich voornamelijk op het vitaal ouder worden en een gezonde leefstijl. Je creëert bewustwording, samenwerking, draagvlak en urgentie. Hierbij werk je planmatig, je onderzoekt of het aanbod voldoet om het gestelde doel te behalen en brengt in kaart of het huidige aanbod aansluit bij de wensen en behoeftes van de ouderen. Dit door samen met de oudere inwoners en samenwerkingspartners in gesprek te gaan over gezondheid, bewegen en participatie.

De activiteiten die de Combinatiefunctionaris Ouderen initieert, sluiten aan bij de uitganspunten van het uitvoeringsprogramma ouderen, de nota gezondheidsbeleid, het preventieakkoord én het sportakkoord. Het overkoepelende beleid is de Koersnota “Samen krachtig!”, een gezamenlijke integrale koers voor het sociaal domein. De opdrachtgever is de gemeente Voorne aan Zee. Sleutelwoorden van de Combinatiefunctionaris Ouderen zijn samenwerken en verbinden. Je kijkt domein overstijgend en werkt nauw samen andere de Combinatiefunctionaris Ouderen.

Daarnaast zoek je ook de verbinding met de Combinatiefunctionaris van Sport en van Kunst & Cultuur. Voorbeelden van je werkzaamheden zijn; het opzetten van een lokale

danssalon met structurele dansmiddagen georganiseerd door lokale ondernemers en vrijwilligers, een reeks aan trainingen ‘Veilig Online’, een buurtbakkie, de Fitheidstest, een Gezondheidsmarkt, structurele wandelgroepen, netwerkbijeenkomsten etc. De kern is dat de verantwoordelijkheid van de uitvoering over het algemeen bij de inwoners blijft. De Combinatiefunctionaris neemt niet over, maar ondersteunt, begeleidt en coördineert.

Als Combinatiefunctionaris ben je veel op pad. Je betrekt belanghebbenden bij initiatieven die bijdragen aan een seniorvriendelijke wijk als het gaat om:

–      De openbare ruimte (toegankelijkheid, veiligheid, voorzieningen);

–      Stimuleren van ontmoetingen;

–      Organiseren van wijkgerichte activiteiten;

–      Herkennen/voorkomen van eenzaamheid;       

Je bewaakt de integraliteit tussen de verschillende beleidsterreinen zoals omschreven in het uitvoeringsprogramma ouderen en signaleert mogelijke kansen of knelpunten en bespreekt deze met de gemeente. Kortom, het is een veelzijdige baan, midden in de maatschappij waarbij je bijdraagt aan oplossingen aangaande het meest uitdagende maatschappelijke vraagstuk van dit moment.

Als Combinatiefunctionaris kom je terecht in het team Welzijn Ouderen van Catharina. Dit is een klein team van enthousiaste professionals en een grote groep vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om ouderen uit de gemeente Voorne aan Zee zo lang mogelijk actief deel te laten nemen in de maatschappij. Catharina staat voor samenwerken. Wij zijn één van de welzijnsorganisaties in de regio en richten ons op preventie en het bouwen aan een sterk zorg- en ondersteuningsnetwerk. Dit zetten wij in om mensen op hun eigen wijze ouder te laten worden. Ouder worden op een eigen plek, in je eigen gemeenschap, de dingen doen waar je plezier uithaalt. Het doen op jouw manier. Eigenwijs ouder worden. Hier dragen wij aan bij.

Wat vragen wij van je?

  • Je hebt een stevige persoonlijkheid;
  • Je bent een verbinder pur sang en samenwerken is vanzelfsprekend voor jou;
  • Je hebt een HBO diploma op gebied van sociaal werk, gezondheid of soortgelijk;
  • Je hebt werkervaring op het gebied van Welzijn en binnen het sociaal domein;
  • Kennis van het sociaal domein in de gemeente Voorne aan Zee is een pré;
  • Je kunt helder communiceren, zowel mondeling als op papier;
  • Je bent ondernemend, resultaatgericht en zelfstandig;
  • Je hebt overzicht en kunt onder alle omstandigheden goed prioriteren en deadlines waarborgen;

Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende baan, met ruimte voor ontwikkeling van de functie. Binnen Catharina zijn de lijnen kort en is er een fijne werksfeer. Jouw leidinggevende is de Teamleider Welzijn. Je bent zowel op de diverse locaties werkzaam als extern. We bieden in eerste instantie een jaarcontract. De werkdagen en -tijden voor deze functie zijn in overleg.

Het salaris (FWG 50) en bijbehorende arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT, afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.Functie:Combinatiefunctionaris Ouderen
Startdatum:07-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3256 – 4370
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Catharina, thuis op Voorne via sollicitaties@catharina.nl of 31658761444. Of bezoek hun website https://www.catharinastichting.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Rockanje
  2. Combinatiefunctionaris Catharina, thuis op Voorne 07-02-2024

Bekijk ook andere vacatures