Vacature Project Engineer

Project Engineer in Europoort Rotterdam

Als project engineer werktuigbouwkunde houd je je voortdurend bezig met de overslaginstallaties. Je denkt mee over oplossingen en draagt bij aan het goed functioneren van onder andere kranen, transportbanden, gebouwen en installaties. Je verricht teken- en rekenwerkzaamheden en bent ook verantwoordelijk voor technische beschikbaarheid, onderhoudsbudgetten en veiligheid.

Je stelt projectplannen op en coördineert de uitvoering hiervan. Daarnaast onderhoud je contact met opdrachtgevers en klanten. Het leukste van alles? Je werk speelt zich af midden in het Rotterdamse havengebied, waardoor je volop de dynamiek van deze omgeving meemaakt.

Wat worden je voorwaarden als Project Engineer?

Als Project Engineer kan je behalve ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden daarnaast qua arbeidsvoorwaarden ook het volgende verwachten:

 • werken in een dynamisch team van jong en oud met een goede en informele sfeer
 • een uitdagende rol waarin je jezelf kan ontwikkelen tot projectleider
 • een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving
 • 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen
 • een salaris van €3800 tot €5500

Wie ben jij?

Om in aanmerking te komen voor de positie van Project Engineer wordt er het volgende van je gevraagd:

 • een afgeronde HBO opleiding WTB
 • ervaring met SolidWorks
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • een goede beheersing van de Engelse taal
 • je bent in staat om het overzicht te behouden
 • je hebt een hand-on mentaliteit

Wat ga je doen als Project Engineer?

Als Project Engineer in de Industrie krijg je te maken met het volgende. Je leert het bedrijf en haar bedrijfsactiviteiten kennen door middel van een goed inwerktraject. Daarnaast houdt jij je bezig met je dagelijkse werkzaamheden. Je werkt veel in teamverband met engineers van verschillende vakdisciplines. Je krijgt de mogelijkheid om bij te dragen aan gevarieerde en grote projecten. Werkzaamheden waaraan je zult bijdragen en/of zelf verantwoordelijk voor bent:

 • je kan zelfstandig technische ontwerpen en bestekken opzetten, uitwerken en verbeteren
 • begrotingen en ramingen opstellen en controleren
 • in de vorm van rapportages verzorg je de beslisdocumenten, vergunningen, projectschouw verslagen en V&G plannen
 • voor een effectieve uitvoering en oplevering, houd je, je bezig het uitwerken en adviseren van mogelijke scenario's aan de betrokkenen op basis van verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden tijdens het project
 • begeleiding bieden gedurende het project van concept tot aan eindproduct

Organisatie

De werkgever bevindt zich midden in de Rotterdamse industrie. Dit van oudsher familiebedrijf is inmiddels onderdeel van een Duits concern, dat zich volledig richt op het vervoer en verwerken van ruwe materialen tot grondstoffen voor haar klanten. Dit bedrijfsonderdeel zorgt voor het transport en de opslag van grondstoffen in het Rotterdamse havengebied en bouwt zelf de installaties en apparatuur die hiervoor nodig zijn. "Niet lullen maar poetsen" is misschien wel de meest gebruikte term in Rotterdam, en bij dit echte Rotterdamse havenbedrijf is dat niet anders. De sfeer is gemoedelijk en op kantoor draagt iedereen casual kleding. In jouw werk ben je 20% van de tijd buiten te vinden, waarbij je natuurlijk een overall en de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen draagt.Functie:product proces engineer
Startdatum:05-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:0 – 0
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Connetix via y.vandernat@connetix.nl of #ERROR!. Of bezoek hun website https://connetix.nl.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Project Engineer Connetix 05-06-2024

Bekijk ook andere vacatures