Vacature Markt Analist

Markt Analist in Maasdijk

Zoek product of teler

 • Harvest House vector logo

(Junior) Markt Analist (38 uur)

Harvest House, Maasdijk

 • Bel

Wie ben jij

 • HBO/WO werk- en denkniveau, richting Bedrijfskunde, Commercie, Retailmanagement, marketingresearch of consumentenpsychologie;
 • Affiniteit met 'food' en in het bijzonder vruchtgroenten. Of dit is verkregen door de FMCG branche of de tuinbouw, jouw interesse en ervaringen met deze producten zijn zeer gewenst;
 • Uitstekende kennis van Excel en PowerPoint en ervaring in PowerBI is ontzettend handig;
 • Krijgt energie van het werken met markt-dataproviders, zoals Nielsen IQ, IRI/Circana, GfK, Roamler en Kantar. Ervaring in R-studio of Phyton is ontzettend handig;
 • Beheersing van de Engelse taal, Duits is een pré;
 • Analytisch, proactief, resultaatgericht, ondernemend, zelfstandig en enthousiast. Daarnaast ben je een echte teamplayer en weet je mensen uit te dagen.

Wat krijg je

 • Jaarcontract voor een fulltime dienstverband (38 uur);
 • 26 vakantiedagen
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Uitgebreide studiemogelijkheden;
 • Persoonlijke ontwikkeling;
 • Iedere dag fruit en een uitgebreide en gezonde lunch

Wat ga je doen?

Dankzij jouw insights en analyses kunnen we de categorie laten groeien.

Als (Junior) Consumer Market Insights Analist (CMI Analist) weet je wat er leeft bij de retailer en de 'shopper'. Je verzamelt consumer insights en analyseert externe marktdata en brengt die inzichten overzichtelijk over op je collega's in de hele organisatie. Met deze data en insights werken we aan het beste assortiment, het beste schap en ontwikkelen we activaties op de winkelvloer bij onze klant, zodat we de vruchtgroente categorie laten groeien.

Je analyseert en bespreekt jouw aanbevelingen wat er verbeterd kan worden bij onze klanten met Trade Marketing. Dit doe je door het maken van markt- en klantanalyses voor onze belangrijkste afzetmarkten in Nederland, Duitsland en Engeland. Daarnaast help jij mee om rapportages voor te bereiden en dashboards te maken. Je onderzoekt bijvoorbeeld het effect van promoties op de afzet, maar je kijkt bijvoorbeeld ook naar het beste tomaten assortiment voor de retailer. Een diverse functie waarin data analyse en de FMCG branche samenkomen.

De afdeling marketing bestaat uit 3 teams: Trade Marketing (TM), Consumer Market Insights (CMI) en Brand, Innovatie en Communicatie (BIC). Als CMI Analist ben je onderdeel van het team CMI waar Colin Lansbergen jouw leidinggevende wordt. Het team CMI is een jong hardwerkend team met een open en informele werksfeer. We werken nauw met elkaar samen, omdat we op dagelijkse basis overleggen en sparren over de diverse ontwikkelingen en nieuwe inzichten.

Verder staat professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal binnen onze organisatie. Wij vinden het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om je (door) te ontwikkelen, hierin liggen volop kansen binnen onze coöperatie.

Welke taken krijg jij?

 • Je analyseert markt- en shopperdata en vertaalt deze door naar relevante inzichten en aanbevelingen voor klanten, collega's en telers;
 • Je ondersteunt de Trade Marketeers bij categorie analyses en schapsadviezen om daarmee de relatie met retailers te verstevigen en uit te bouwen;
 • Je stelt diverse terugkerende rapportages op voor verschillende markt- en klantanalyses en je denkt mee over innovatieve toevoegingen;
 • Je verricht voor onze internationale bedrijven een verkenning in groeimarkten en onderzoekt de positie van onze bedrijven in de markt
 • Je signaleert trends die invloed hebben op de business van Harvest House en legt deze vast in onze trends- en ontwikkelingendatabase.
 • Je ondersteunt in het opzetten en analyseren van marktonderzoeken naar het gedrag van de consument;

Colin Lansbergen

Manager Consumer Market Insights

"Het uitdagende van mijn functie is dat ik mij elke dag in een ander vraagstuk kan vastbijten. Het werk varieert van retail analyses voor klanten tot vernieuwing in datamogelijkheden, maken van dashboards of consumenten- en markt onderzoeken. Onze afdeling CMI (Consumer Market Insights) houdt zich bezig met consumenten- en marktinzichten. Met als hoofdtaak: het maken van assortiment en promotie analyses over onze categorie voor collega's en voor onze klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Neem bijvoorbeeld het tomatenassortiment. Als CMI monitoren wij de producten en bekijken we waarom deze presteren zoals ze doen.

Een werkdag geeft mij het meeste voldoening als onze analyse voor zowel de klant als Harvest House positief uitpakt en we de relatie met elkaar versterken! Wij hebben de ambitie om een echte kennispartner voor de klant te zijn. Ik vind het leuk om de klant en de coöperatie steeds te blijven verrassen met nieuwe inzichten en datamogelijkheden. Harvest House is daarin ook gedreven en wil innovatief zijn. De organisatie luistert goed naar nieuwe ideeën en denkt mee in je persoonlijke ontwikkeling.

"

Werken bij Harvest House.

Wij zijn Harvest House, een coöperatie van Nederlandse telers. Wij telen tomaten, paprika's, en komkommers en brengen die bij consumenten over de hele wereld. We zijn doeners: daadkrachtig, ondernemend en professioneel. We zijn transparant en communiceren open met elkaar. We doen het vooral samen. Want samen bereiken we meer. Wij geloven dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten. Zo zijn we de bron van een gezond leven.

Die belofte doen we niet alleen aan de markt, maar net zo goed aan elkaar. Wij stimuleren iedereen bij Harvest House om gezond te groeien, te werken én te leven. Wil je ontwikkelen, leren en doorgroeien? Dat kan. We hebben uitgebreide studiemogelijkheden en we gaan twee keer per jaar met je in gesprek over je persoonlijke ontwikkeling.

We bieden je een passend salaris en er is een bonusregeling van kracht. We willen dat onze medewerkers gezond kunnen werken. Je krijgt van ons elke dag fruit en wij bieden je een gezonde lunch en wekelijks krijg je onze producten mee naar huis. Bovendien zorgen we voor een gezonde werkplek met een fijne sfeer.

Gezond begint bij ons.

Werken bij Harvest House.

Functie:marktanalist
Startdatum:04-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:38 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Harvest House via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Markt Analist Harvest House 04-06-2024

Bekijk ook andere vacatures