Vacature Medewerker Educatie & Publieksbegeleiding

Medewerker Educatie & Publieksbegeleiding in Brielle

32 uur per week

'Een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis toegankelijk maken voor jong en oud, dat is mooi werk!''

Voor het Historisch Museum Den Briel hebben wij een vacature voor een

Medewerker educatie en publieksbegeleiding
voor 32 uur per week

max. €4.752,- bruto p/m (schaal 9) op basis van 36 uur | WO niveau

Dit ga je doen
Als medewerker educatie en publieksbegeleiding bij ons kleine museum met 3 locaties speel je een belangrijke rol bij het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma's voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Je ontwikkelt lesmateriaal op basis van het curriculum en de kerndoelen van de verschillende onderwijsgroepen en zorgt ervoor dat de Tachtigjarige Oorlog en de geschiedenis van Brielle en het eiland Voorne op een boeiende manier worden overgebracht. Dit doe je af en toe ook in het weekend. Daarnaast zorg je ervoor dat de begeleiding van schoolgroepen en rondleidingen inhoudelijk van topkwaliteit is. Je werkt nauw samen met de medewerker collectiebeheer om de museumcollectie optimaal te benutten en bedenkt innovatieve manieren om de vaste presentatie en tentoonstellingen interactiever te maken voor de bezoekers. Ook organiseer je leuke bijdragen voor het museumweekend en de Maand van de Geschiedenis. En niet te vergeten, je wordt opgeleid als bedrijfshulpverlener en maakt deel uit van de BHV-organisatie.

Dit ben je

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding geschiedenis, cultuurgeschiedenis, cultuurwetenschappen, kunstgeschiedenis etc. aangevuld met vakken Reindwardtacademie
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een museum.
 • De doelen binnen het onderwijsveld zijn bij jou bekend
 • De Nederlandse taal beheers je uitstekend in zowel woord en geschrift.
 • Je weet volgens de laatste methoden hoe je de doelgroep kunt boeien
 • Je herkent je in onze werkwaarden:
  -Verbindend, je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk en kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
  -Veerkrachtig, in een nieuwe jonge organisatie die aan verandering onderhevig is weet jij te bouwen en te ondernemen.
  -Persoonlijk, je werkt voor de inwoners, ondernemers en bezoekers in Voorne aan Zee en vindt voor hen altijd de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn

Dit bieden wij
Als je bij Voorne aan Zee werkt maak je impact. Van grote projecten tot in kleine gebaren. Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling. Wij zoeken mensen die energie krijgen van het in gang zetten van veranderingen en die graag een sprong willen maken in hun eigen ontwikkeling en ervaring. Hiervoor kun je gebruik maken van trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie. Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé. Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze.

Deze vacature betreft vaste formatie, dat betekent dat dit een functie is met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over ons
Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar ruim 74.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen.

We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen.


Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Marijke Holtrop via telefoonnummer (werkdagen: ma di wo do vr) Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.historischmuseumdenbriel.nl of www.werkenbijvoorneaanzee.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook. Heb je vragen over de procedure? Dan kun je contact opnemen met of Claudia Baars, ofFunctie:medewerker educatie & publieksbegeleiding
Startdatum:10-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4752 – 4752
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met De Brielse Maasmond via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Medewerker Educatie & Publieksbegeleiding De Brielse Maasmond 10-04-2024

Bekijk ook andere vacatures