Vacature Communicatieadviseur Omgevingsparticipatie

Communicatieadviseur Omgevingsparticipatie in Hellevoetsluis

Contrast verhogen

Tekst vergroten

Logo gemeente Voorne aan Zee

Communicatieadviseur omgevingsparticipatie

36 uur | max. € 5247,- bruto p/m (schaal 10) op basis van 36 uur | HBO niveau

Dit doe je

Als communicatieadviseur omgevingsparticipatie ben jij dé drijvende kracht achter de uitvoering, evaluatie en verbetering van ons participatiebeleid 'Samen aan zet'. Dit is een nieuwe functie in onze organisatie. Wij vinden het belangrijk om inwoners, ondernemers en anderen actief te betrekken bij onderwerpen die impact op hen hebben. Jij bent daar een belangrijke schakel in. Met jouw expertise en enthousiasme stimuleer en help jij collega's van alle afdelingen om te werken met de participatiemethode die we gebruiken. Dit doe je samen met het kernteam participatie, dat jij begeleidt. Je coördineert belangrijke projecten en activiteiten op het gebied van participatie, zoals trainingen werksessies of participatiemiddelen. Interne communicatie is belangrijk in jouw functie. Om jouw kennis over participatie te versterken kun je deelnemen aan het masterprogramma van Relevant Gesprek.

Jouw ervaring en expertise maken jou de ideale adviseur en sparringpartner voor de organisatie op het gebied van participatie. Ook informeer je de wethouder participatie over de implementatie van het participatiebeleid en lopende projecten. Je blijft goed op de hoogte van landelijke en regionale ontwikkelingen en weet deze moeiteloos te vertalen naar toepassingen voor onze gemeente. Bovendien ben je verantwoordelijk voor zowel interne als externe communicatie over het participatiebeleid van de gemeente. Je maakt deel uit van het Communicatieteam en vervul je een rol in de crisisorganisatie.

'Samen onze gemeente nog participatiever maken! Dat is mooi werk!''

Dit ben je

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie en/of participatie;
 • Daarnaast heb je ten minste 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van omgevingscommunicatie en/of -participatie;
 • Je hebt affiniteit met de veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt, vooral op het gebied van participatie; en je begrijpt welke impact dit heeft op de politieke context.
 • Ook is ervaring met participatietrajecten in het fysieke domein (bijvoorbeeld visies, bouwprojecten, ruimtelijke inrichting) vereist;
 • Ervaring met de werkwijze van Factor-C en de methode Relevant Gesprek is een pré;
 • Je kunt je vinden in onze werkwaarden:
  1. Verbindend: je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk, en je kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
  2. Veerkrachtig: in een nieuwe, jonge organisatie die voortdurend verandert, weet je te bouwen en te ondernemen.
  3. Persoonlijk: je werkt voor de inwoners en ondernemers in Voorne aan Zee, en je streeft altijd naar de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

Dit bieden wij

 • Een salaris tussen € 3317,- en € 5247,- (obv 36 uur per week) afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Deelname aan het masterprogramma van Relevant Gesprek;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dit bedrag kun je inzetten waar het voor jou nodig is;
 • Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé;
 • Fit blijven door onze fitness- en fiets regeling;
 • Ontwikkelen door trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie;
 • Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze;
 • Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling;
 • Dit is een functie met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over Gemeente Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar circa 74.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen.


We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen.

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen: ma di wo do vr). Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.voorneaanzee.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel?

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan Zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Onze vacatures worden geplaatst zonder sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek.

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met de contactpersoon die in de vacature genoemd wordt.

Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.

Bezoekadres

Gemeente Voorne aan zee
Oostzanddijk 26
3221 AL Hellevoetsluis

Postadres

Postbus 13
3220 AA HellevoetsluisFunctie:communicatieadviseur
Startdatum:25-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Voorne aan Zee via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Communicatieadviseur Omgevingsparticipatie Gemeente Voorne aan Zee 25-05-2024

Bekijk ook andere vacatures