Vacature Coördinator Cultuureducatie

Coördinator Cultuureducatie in Brielle

03-06-2024

Wij zoeken een nieuwe collega!

Kunst en cultuur Brielle/BREStheater zoekt coördinator cultuureducatie (16 tot 20 uur)

Wie zijn wij en wat doen we?

Kunst en Cultuur Brielle/BRES staat op alle fronten op de BRES voor cultuur.

Zo programmeren wij het podium van de stad (BREStheater) en de stad als podium (met evenementen), ontwikkelen en faciliteren we cultuureducatie op school, ondersteunen we lokale (amateur)makers en culturele organisaties met praktische raad en daad en geven we een cultuuragenda uit. Wil jij een rol spelen in de kunst- en cultuursector in onze mooie gemeente Voorne aan Zee? Dan is dit jouw kans! Wij zoeken namelijk een gedreven coördinator cultuureducatie.

Wat ga jij doen?

Je bent als coördinator cultuureducatie de spin in het web van Cultuur op School in Voorne aan Zee. Je zorgt er voor dat iedere PO leerling in de gemeente een divers aanbod aan kunst- en cultuuractiviteiten mee krijgt in zijn/haar schoolcarrière; kunst kijken, kunst doen en cultureel erfgoed beleven. Je houdt je hiervoor bezig met de ontwikkeling en uitvoering van programma's en je stemt de programmering af met diverse partners en aanbieders. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van het netwerk rondom kunst- en cultuureducatie voor zowel PO als VO. Je bent tenslotte verantwoordelijk voor de uitvoering van het rijksprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit 4 (CMK4) in Voorne aan Zee. Je bent aanspreekpunt voor zowel de scholen, kunstvakdocenten, aanbieders als Kunstgebouw (penvoerder Zuid Holland).

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling, planning en uitvoering van het programma KunstFusie, een programma van actieve kunstlessen gegeven door lokale kunstvakdocenten op de scholen. Dit doe je in nauwe samenwerking met een collega en de artistiek leider van KunstFusie..
 • Je coördineert het Erfgoedspoor Brielle/Westvoorne waarbinnen de schoolbezoeken aan het lokale erfgoed plaats vinden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuw erfgoedaanbod en werkt toe naar een samenwerking van alle erfgoedaanbieders in heel Voorne aan Zee. De Open Monumenten Klassendag is hier ook onderdeel van.
 • In afstemming met de partners van Kunstgebouw faciliteer je de school theaterprogramma's in BREStheater en ben je daarnaast zelf actief op zoek naar extra theateraanbod voor de scholen.
 • Je onderhoudt en breidt het netwerk uit van o.a. scholen, aanbieders, gemeente, schoolbestuur, Bibliotheek Zuid Hollandse Delta, Kunstgebouw, Stichting Push en diverse andere lokale partners.
 • Als coördinator van CMK4 in Voorne aan Zee ga je ook aan de slag met de ambitie om een na- en buitenschools programma op te zetten.
 • Tenslotte zet je ook een sterk netwerk neer in het VO met als een doel een stevig basisprogramma voor alle scholen in de gemeente. Je creëert vanuit het huidige jongerenprogramma i.s.m. Taylor Made verbinding met andere lokale talentenprogramma's voor VO leerlingen in nauwe samenwerking met de Combinatiefunctionaris cultuurparticipatie.

Ben jij die coördinator cultuureducatie die

 • Beschikt over een passie voor en kennis over cultuureducatie in het onderwijs
 • Een geboren verbinder/netwerker is
 • Bij voorkeur uit de omgeving van of wonend in Voorne aan Zee is

Dan zoeken we jou, wij bieden

 • Een super veelzijdige functie in een klein en betrokken team met leuke collega's
 • Veel ruimte voor eigen invulling en groei
 • De functie is ingeschaald in schaal 7 van Sociaal werk, zzp-basis is ook mogelijk.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatiebrief met motivatie voor 27 juni 2024 naar .

Eerste gesprekken vinden plaats in week 28.

Geschreven door:

Cynthia Dekker

Kunst en Cultuur Brielle

Reede 2A
3232 CV Brielle

Functie:coördinator cultuureducatie
Startdatum:04-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:16 – 20

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kunst en Cultuur Brielle via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Coördinator Cultuureducatie Kunst en Cultuur Brielle 04-06-2024

Bekijk ook andere vacatures