Vacature Medewerker Vergunningverlening Omgevingswet - Medewerker Vergunningverlening Omgevingswet

Medewerker Vergunningverlening Omgevingswet - Medewerker Vergunningverlening Omgevingswet in Maassluis

Menu

Stap in de dynamische wereld van Maassluis, een stad met een karakteristieke charme en een groeiende ambitie. Met 35.000 inwoners, en een sterke drive om door te groeien naar 40.000, is Maassluis een stad vol mogelijkheden. Hier omarmen we de toekomst met duurzame ontwikkelingen, terwijl we ons historische erfgoed koesteren.

Het hart van Maassluis klopt in onze 275 toegewijde medewerkers, die samenwerken onder het motto: 'Samen zijn wij Maassluis: investeren in een duurzame toekomst.'' Onze kernwaarden zijn de sleutel tot ons succes: we zijn ondernemend, we experimenteren, we leggen verbindingen, we nemen eigenaarschap, we reflecteren en we werken samen.

Vacaturekenmerken


Voor cluster Inwoners en Veiligheid zijn wij voor het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving op zoek naar een enthousiaste:


Medewerker Vergunningverlening Omgevingswet
36 uur per week

Wat ga je doen?

Als medewerker ga je je bezighouden met het verlenen van omgevingsvergunningen. Jouw opdracht is ervoor te zorgen dat de gerealiseerde bouwwerken voldoen aan de bouwveiligheidseisen en passen binnen onze ruimtelijke plannen. Je zet je in met kennis van zaken en hebt oor en oog voor de wensen van onze inwoners en bedrijven. Je zoekt actief naar mogelijkheden om initiatieven te realiseren.

Je behoudt de regie over jouw aanvragen en zorgt ervoor dat besluiten op aanvragen tijdig en van hoge kwaliteit worden genomen. Waar nodig neem je zaken van collega's over en zet je jouw specifieke kennis in. Je bent verantwoordelijk voor de afhandeling van de aanvragen voor omgevingsvergunningen, vanaf het vooroverleg tot aan de beschikking. Daarbij stem je actief af met de aanvrager, belanghebbenden, interne afdelingen en externe partijen.

Verder adviseer je collega's, inwoners en zakelijke initiatiefnemers over de mogelijkheden binnen de ruimtelijke kaders en wetgeving. Je draagt proactief bij aan de verdere implementatie van de Omgevingswet (OW) en aan andere ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Wie zoeken wij?

Je bent een integere en daadkrachtige teamspeler. Je beschikt over toepasbare kennis en resultaatgerichte vaardigheden, en hebt kennis op het gebied van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Daarnaast heb je gevoel voor automatisering.

Je kunt zelfstandig werken, realistische beoordelingen maken en bent in staat adequaat te reageren op problemen door mee te denken in out-of-the-box oplossingen. Je hebt overtuigingskracht en bent besluitvaardig. Bovendien beschik je over goede communicatieve kwaliteiten.

De collega die wij zoeken heeft:

 • Een afgeronde opleiding Bouwkunde of Bestuurskunde op HBO niveau of is in het bezit van een ABW1-certificaat;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Vergunningverlener bij een gemeente of als vergunningaanvrager bij een bureau;
 • Aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van bestemmings- en omgevingsplantoetsen (gelieve dit duidelijk in het cv te vermelden).

Wat bieden wij?

Wij bieden je een prachtige baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.752,- bruto (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Het betreft een 36-urige werkweek.

Met ingang van 1 oktober 2024 wordt een salarisverhoging van 1,25% doorgevoerd op basis van de CAO gemeenten 2024 -2025.

Naast het salaris bieden we:

 • Een maandelijkse opbouw van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 187 uur) of uitruil woon-/werk kilometers. Het bedrag periodiek uit laten betalen kan ook;
 • 144 wettelijke + 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar (als je fulltime werkt);
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen online werken en werken vanuit kantoor. Dat betekent minder reistijd en reizen. Eén en ander is afhankelijk van de functie en natuurlijk jouw eigen wensen en behoeftes;
 • Thuiswerk vergoeding van € 3,- per thuiswerkdag;
 • Een thuiswerkplek vergoeding van maximaal € 750,-;
 • Een stoelmasseur die onder werktijd zorgt voor jouw ontspanning;
 • Wekelijks vers fruit;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes, BBQ's of sport- en spelmiddagen organiseert.

Het stadhuis ligt naast het winkelcentrum De Koningshoek en is goed te bereiken per metro, fiets of auto. Vanaf de A20 is het stadhuis ook snel en goed te bereiken met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Word jij enthousiast van deze functie en werk je graag in een organisatie waar je helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Solliciteer en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega!

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) te kunnen overhandigen.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met (, Vergunningen en Handhaving). Informatie over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Maria Tavares (HR Adviseur). Hilde en Maria zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 010.Functie:medewerker vergunningverlening omgevingswet
Startdatum:04-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4752 – 4752
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Medewerker Vergunningverlening Omgevingswet – Medewerker Vergunningverlening Omgevingswet Gemeente Maassluis 04-05-2024

Bekijk ook andere vacatures