Vacature Vergunningverlener Omgevingsrecht

Vergunningverlener Omgevingsrecht in Hellevoetsluis

Vergunningverlener omgevingsrecht

36 uur | max. € 4752,- bruto p/m (schaal 9) op basis van 36 uur | HBO niveau

Direct solliciteren (externe link)

Dit doe je

Als vergunningverlener ben jij verantwoordelijk voor de complete behandeling van de vergunningsaanvraag in het proces omgevingsvergunningen, binnen de geldende termijnen. Je gaat in gesprek met de aanvrager over hun (bouw)plannen en toetst deze aan de omgevingsplannen. Als je een vergunning afwijst en de aanvrager gaat in bezwaar of beroep, lever jij de informatie uit je onderzoek aan en adviseer je je collega hierover. Je werkt onder andere samen met collega vergunningverleners, casemanagers, toezichthouders en planjuristen. Jij bent hét aanspreekpunt over lopende aanvragen voor zowel de bewoners als de gemeente. Soms ben je al betrokken bij een vooroverleg waarbij jij advies geeft over de beste strategie om de vergunningverlening te bepalen. Je kunt als vergunningverlener eventueel deelnemen in integrale projecten waar meer collega's bij betrokken zijn en bij grote bouwplannen kan jouw expertise gevraagd worden.

'Veilige bouwwerken, waarbij de buurt fijn blijft om in te wonen en het stadsgezicht wordt beschermd, dat is mooi werk!''

Dit ben je

 • In het bezig van een relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld Bouwkunde of Recht), aangevuld met de opleiding ABW 1 en 2 en je hebt al in een soortgelijke functie gewerkt;
 • Je bent bekend met de boeiende maar complexe overgang naar de Omgevingswet en begrijpt dat deze transitie een leerproces is en toewijding vereist om de opgedane kennis verder uit te bouwen;
 • Je bent communicatief sterk en overtuigend, jij legt duidelijk uit welke keuzes er gemaakt kunnen worden binnen de wet- en regelgeving en 'nee' is ook een antwoord;
 • Dwarsverbanden in het vergunningenproces weet jij te herkennen en je weet wanneer je (externe) adviseurs moet inschakelen;
 • Je hebt gevoel voor een bestuurlijke omgeving en je bent je bewust van uiteenlopende belangen.
 • Je herkent je in onze werkwaarden:
 1. Verbindend; je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk en kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
 2. Veerkrachtig; in een nieuwe jonge organisatie die aan verandering onderhevig is weet jij te bouwen en te ondernemen.
 3. Persoonlijk; je werkt voor de inwoners en ondernemers in Voorne aan Zee en vindt voor hen altijd de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

Dit bieden wij

 • Een salaris tussen € 3014,- en € 4752,- (obv 36 uur per week) afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dit bedrag kun je inzetten waar het voor jou nodig is;
 • Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé;
 • Fit blijven door onze fitness- en fiets regeling;
 • Ontwikkelen door trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie;
 • Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze;
 • Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling;
 • Dit is een functie is met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over Gemeente Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar circa 74.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen.


We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen.

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen: ma di wo do vr). Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.voorneaanzee.nl (externe link) of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel?

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan Zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Onze vacatures worden geplaatst zonder sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek.

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met de contactpersoon die in de vacature genoemd wordt.

Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.

Bezoekadres

Gemeente Voorne aan zee
Oostzanddijk 26
3221 AL Hellevoetsluis

Postadres

Postbus 13
3220 AA HellevoetsluisFunctie:vergunningverlener omgevingsrecht
Startdatum:12-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4752 – 4752
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Voorne aan Zee via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rockanjekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rockanjekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures rockanje
 2. Vergunningverlener Omgevingsrecht Gemeente Voorne aan Zee 12-04-2024

Bekijk ook andere vacatures